Recuperarea persoanelor cu Accident Vascular Cerebral

Perioada dintre un Accident Vascular Cerebral (AVC) și recuperarea completă are un impact major nu numai pentru pacienți, dar și pentru membrii familiei.

Fie că este ischemic sau hemoragic, un AVC poate duce la paralizie permanentă sau temporară a unei părți a corpului pacientului. Starea emoțională este afectată, pacientul este cuprins de îngrijorare, chiar deprimare. Familia este o resursă pentru persoana afectată de AVC deoarece este foarte importantă antrenarea zilnică și menținerea unei atmosfere optimiste care să aducă o stare de bine și încurajare spre o recuperare rapidă.

Pentru a asigura o recuperare rapidă, pacientul trebuie să primească tratament de reabilitare a accidentului vascular cerebral de la profesioniști cu experiență.

AVC poate avea impact asupra altor funcții corporale, cum ar fi echilibrul, vorbirea, cunoașterea, memoria și vederea. Toate aceste afecțiuni îngreunează și fac uneori imposibilă realizarea unor sarcini ca îmbrăcarea, menținerea igienei și a rutinei de auto-îngrijire.

Afazia este tulburarea care afectează capacitatea de a procesa limbajul, afectează de la 20% până la 40% dintre persoanele care au suferit un AVC. Această tulburare îngreunează înțelegerea celorlalți și comunicarea cu ei. Diminuează și capacitatea persoanei de a citi, scrie și înțelege.

Papillon Medical intervine în recuperarea limbajului și autonomiei la persoanele cu AVC prin:

– intervenție logopedica de reconstrucție și/sau compensare a limbajului

– interventie senzorio-motrică pentru redobândirea abilităților cu echipă de terapeuți, specialiști în reabilitarea pacienților cu traumatism.

Supraviețuitorii accidentului vascular cerebral se luptă cu diferite probleme, cum ar fi:

? Disfagia (dificultate la înghițit);

? Disartria (tulburare de pronuntie a cuvintelor, are loc pe măsură ce mușchii limbii, gâtului și feței devin încet, slabi și necoordonați).

Deși, nu afectează abilitatea de a gândi, aminti sau prelua cuvinte, îi determină pe pacienți să-și piardă încrederea în timp ce vorbesc și să se izoleze social)

? Afazia (tulburare de limbaj care implică tulburări în întelegerea sau exprimarea cuvintelor sau a echivalentelor nonverbale ale cuvintelor. Afectează înțelegerea sau producerea vorbirii, precum și capacitatea de a citi și de a scrie. Impactul afaziei poate varia de la ușor la sever)

Astfel de probleme le îngreunează funcționarea independentă.

Intervenția Papillon Medical presupune întocmirea unui plan de intervenție personalizat, după o evaluare detaliată a stării de sănătate. Planurile de intervenție sunt interdisciplinare, adică îmbină activitățile logopedului, cu cele are terapeutului ocupațional, a kinetoterapeutului și psihologului cu scopul accelerării procesului de recuperare. Familia beneficiază de consiliere în vederea educării și adoptării unui comportament eficient, de sprijin.

Dacă sunteți în căutarea unei echipe interdisciplinare care să ajute la recuperarea unei persoane după un Accident Vascular Cerebral, Papillon Medical va acordă cele mai eficiente proceduri de recuperare interdisciplinare validate stiințific: logopedie, psihoterapie, kinetoterapie prin educare și reeducare funcțională.

Terapeuții Papillon Medical au experiență în tratarea diferitelor tipuri de tulburări pentru persoanele de toate categoriile de vârstă. Pacienții se vor recupera într-un mod mai bun prin numeroase sesiuni interactive desfășurate de specialiștii Papillon Medical, fiind capabili să își recapete încrederea chiar la confortul casei lor.

Dacă doriti o programare sunați la 0722.297.527 sau trimiteți-ne un mesaj pe contact@papillonmedical.ro.